7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (2024)

Gepubliceerd door Davidsfonds op 27 oktober 2017

ho*ra, herfstvakantie! Boswandelingen maken, blaadjes gooien en (hopelijk) baden in een zee van tijd. Maar wat gedaan met al die vrije momenten? We maken het je gemakkelijk en tippen de leukste culturele activiteiten die je met het gezin (of alleen) kan beleven.

1.Roodkapjebij Music Hall

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (1)Na het succes vanDoornroosje,Assepoester,SneeuwwitjeenRapunzelzet Music Hall dit najaar de traditie van sprankelende sprookjesmusicals verder metRoodkapje. Het sprookje van de gebroeders Grimm wordt onder een fris kapje gestoken met een Vlaamse cast, veel humor en zelfs een aantal gloednieuwe personages. Zo is er de goede fee die met haar toverkracht het pad in het Toverbos beschermt. Bovendien loopt Roodkapje niet alleen de boze wolf tegen het lijf. Blijft ze op het goede pad of wordt ze er toch van afgeleid? Welke dieren komt ze nog meer tegen? Jong en oud ontdekken het tijdens de interactieve sprookjesmusical.

INFO:www.musichall.be.Roodkapjespeelt op verschillende data in de herfstvakantie in de stadsschouwburg Antwerpen, het Ethias Theater in Hasselt en Capitole Gent.

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (2)Davidsfonds Cultuurkaarthouders krijgen 15% korting!

2. Kindernamiddag met theater Acaboe

Bij Davidsfonds Welle brengtkindertheater Acaboeeen bewerking van het bekende boek van Marc De Bel:Het web van de Suikerspin.7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (3)

“Piepel is heel nieuwsgierig, soms doet hij gevaarlijke dingen. Op de vuilnisbelt drinkt hij van een vies goedje en wordt er doodziek van. Alleen het web van de verschrikkelijke Suikerspin kan hem nog redden. Zijn zus, Soeza, gaat op zoek en tuimelt hierbij van het enekeutelspannendeavontuur in het andere.”

Plezier gegarandeerd!

INFO: Acaboe speelt op donderdag 2 november om 14 uur in de Gemeentelijke Basisschool van Welle (Welleplein 1). Alle informatie vind jehier.

3. Gezinsparcours bijThe Artist/Knight

Heb je al gehoord van de kunstenaar-ridder in het Kasteel van Gaasbeek? Draagt die kunstenaar een harnas of heeft die ridder een penseel en schilderspalet in de hand? Dat ontdek je samen met het gezin tijdens een avontuurlijke tocht in het Kasteel van Gaasbeek. De gids neemt je mee doorheen de tentoonstellingThe Artist/Knighten heeft oog voor alle leeftijden. Een speels, interactief parcours voor jong en oud!

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (4)

INFO:www.kasteelvangaasbeek.be. De expo loopt nog t.e.m. 5 november 2017.

4. Lichtspektakel bij Bilzen Mysteries

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (5)

Het belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij van Alden Biesen brengt de 800-jarige geschiedenis van het landgoed tot leven. Kinderen en ouders maken er met een tablet in de hand en een hoofdtelefoon op de oren een ongeziene tijdreis: van Ridderbroeders op kruistocht naar dansende nimfen van Minerva tot een verwoestende brand … De Heer van Biesen, vertolkt door Jan Decleir, is de virtuele gids.

Twijfel je nog? Onze leden zijn alvast laaiend enthousiast overBilzen Mysteries! Dat lees jehier.

5. Griezel mee met Davidsfonds Nieuwenhove

Dinsdagavond is het Halloween en ook bij Davidsfonds Nieuwenhove griezelt het! Snij voor de verandering een biet uit en ga op tocht met spoken, heksen, spinnen en monsters … Kinderen met een biet krijgen een leuke beloning!

INFO: Alle informatie vind jehier.

6. Davidsfonds Uitgeverij op de Antwerpse Boekenbeurs

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (6)Op zondag 29 oktober opent de grootste pop-upboekhandel van het land opnieuw de deuren! En ook dit jaar presenteert Davidsfonds Uitgeverij er hele stapels nieuwe boeken voor jong en oud. Je vindt ons bij WPG Uitgeversin hal 4 op stand 420, 421, 435 en 436. Kom gerust eens langs, ook al is het gewoon om ‘hallo’ te zeggen!

INFO: deBoekenbeursloopt van zondag 29 oktober t.e.m. zondag 5 november en van donderdag 9 t.e.m. zondag 12 november. Dat wil zeggen dat ze gesloten is op maandag 6, dinsdag 7 en woensdag 8 november.

7. Regenweer? Lees een boek of kijk een serie

Is het geen weer om een hond door te jagen? Blijf dan gewoon gezellig binnen en maak het gezellig onder een dekentje in de zetel, liefst met een kop koffie of warme chocomelk. Wat wil een mens nog meer? Een goed boek of een goede serie, natuurlijk. En dat hebben we!Hiervind je al onze boeken, voor jong en oud. Onze favorieten voor de jongsten onder ons zijnHet bos slaaptvan Rébecca Dautremer ofIk ben heel veel liefdevan Wally De Doncker: prachtexemplaren met geweldige illustraties.

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (7)7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (8)

Rébecca Dautremer illustreerde trouwens ookZijdevan Alessandro Barrico. Een topper voor de (iets) ouderen.7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (9)

Kijk je liever een serie? Ook geen probleem. Davidsfonds leden krijgen bij onze cultuurpartnerLumière Serieskorting op de beste series!

Met deze tips kan de herfstvakantie alvast niet meer stuk. Geniet ervan!

Maar eerst …

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (10)

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit

Terug naar overzicht

Vorig bericht: Dimitri Leue tipt de leukste kinderactiviteiten Volgend bericht: Maak kennis met … Emma Ringelding

7 x doen, zien of lezen in de herfstvakantie (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 6443

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.